Fiat Ducato brandweer kampeerwagen

Voertuig gegevens:

Bouwjaar 5-12-1991
Km stand 11.000
Brandstof Diesel
Vermogen 55 kW / 75 pk
Inhoud 2500 cm3
V Max 127 km/u
Gewicht leeg 1870 kg (als brandweerauto)
Lengte 477 cm
Breedte 197 cm
Hoogte 235 cm
APK juni 2022
Rijbewijs B

 

Beschrijving:
Deze bijna 30 jaar oude brandweerauto uit een klein duits dorpje is bijzonder goed bewaard gebleven. Er zijn enkele gebruikssporen, maar roest kent deze auto, die nog maar net 10.000 km op de teller heeft, nergens!

Camperium tovert dit snoepje om tot een heuse kampeerwagen, met behoud van de originele looks uit zijn brandweertijd, zowel buiten als binnen. Zo wordt het interieur uitgevoerd met gebruikmaking van de robuuste metalen ladesystemen en de oorspronkelijk grijze houten lades. Ontbrekende lades zijn bijgemaakt in dezelfde stijl.

Uiteraard wordt het hedendaagse comfort niet vergeten: de ruimte direct achter de voorstoelen is voorzien van een hefdak voor de nodige stahoogte (maar liefst 210 cm), de beide stoelen zijn draaibaar gemaakt, in de beide schuifdeuren zitten grote ramen en achterin boven het bed zit een klein dakluik voor licht en frisse lucht. De verlichting is deels uitgevoerd in dimbare leds.

In de leefruimte staat overdwars een royaal keukenblok, waarvan het aanrechtblad op 78 cm hoogte boven de vloer zit, met spoelbak en een verplaatsbaar 3-pits Gimeg gasfornuis (dus ook voor buiten koken), alsmede een Indel B compressor koelkast met 49 liter inhoud. De waterkraan kan in zijn geheel een kwartslag draaien zodat hij niet in de weg zit bij het slapen.

De schoonwatertank onder auto heeft een inhoud van 74 liter, de afvalwatertank achter onder de auto 48 liter. Legen van deze tank gaat snel en gemakkelijk via een afvalwaterschuif.

Zelfs het meenemen van een porta potti is mogelijk.

Het royale bed, dat ’s nacht voor een klein deel over het aanrecht komt te liggen meet 140 cm breed en 195 cm lang. De dikte van de matras op het aanrechtblad is 8 cm, de dikte in het gedeelte daarachter komt op 14 cm, zodat een comfortabel bed ontstaat. Het matrasdeel op het aanrechtblad wordt overdag verwijderd en op de andere matras gelegd. Ter voorkoming van viezigheid op de matrassen komt er direct achter het aanrechtblad nog een gemakkelijk verwijderbaar opstaand schot.

Onder het vaste gedeelte van het bed is een grote bergruimte aanwezig. De 4 grote verwijderbare opbergboxen (40 x 60 cm) schuiven via de reeds aanwezige brandweerlades heel makkelijk naar buiten en zo kun je overal goed bij. Ook is er in de bergruimte plaats voor bijvoorbeeld buitenstoelen en een tafel, boven op de opbergboxen.

Kortom, een bescheiden camper qua afmetingen maar met verrassend veel potentie qua gebruiksmogelijkheden!

Deze bus is eind juli 2020 gereed voor gebruik. De potentiële koper kan eventueel nog eigen wensen inbrengen.

Vraagprijs voor de kant en klare kampeerauto: € 14.750,-

Back to top